Радно време продавнице

Понедељак - Петак: 7:00 - 18:00
Субота - Недеља: 10:00 - 16:00
Помоћи ћемо да се уштеди време клијентима који су заузети послом или другим обавезама.
Купци могу да избегну гужву и дуге редове који су често повезани са физичким продавницама.
Наша радња је рај за све грађевинце, мајсторе и занатлије. Наш обимни асортиман покрива све, од основних грађевинских материјала до завршних декоративних додира за пројекте изградње вашег дома.
+381 11 7350000

Политика приватности

Ова Политика приватности описује наше смернице и процедуре о прикупљању, коришћењу и откривању Ваших информација када користите Услугу и говори вам о вашим правима на приватност и начину на који вас закон штити.

Ваше личне податке користимо за обезбеђивање и побољшање Услуге. Коришћењем Услуге пристајете на прикупљање и коришћење информација у складу са овом Политиком приватности.

Тумачење и дефиниције

Интерпретација

Речи о којима је почетно слово написано великим словом имају значења дефинисана под следећим условима. Следеће дефиниције ће имати исто значење без обзира на то да ли се појављују у сингуларном или множини.

Дефиниције

За потребе ове Политике приватности:

 • Налог значи јединствени налог креиран за приступ нашој Услузи или деловима наше Услуге.

 • Пословање, у сврху ЦЦПА (Цалифорниа Цонсумер Привацy Ацт), назива Компанију правним лицима која прикупља личне податке потрошача и одређује сврхе и средства обраду личних података потрошача, или у име којих се прикупљају такве информације и да само, или заједно са другима, утврђују сврхе и средства обраде личних података потрошача, који послује у дрћави Калифорнија.

 • Предузеће (које се у овом Уговору назива или"Компанија", "Ми", "Ми" или"Наш") се односи на {аадмидло}

  У сврху ГДПР-а, Предузеће је контролор података.

 • Потрошач, у сврху ЦЦПА (Цалифорниа Цонсумер Привацy Ацт), значи физичко лице које је становник Калифорније. Становник , како је дефинисано у закону, укључује (1) сваког појединца који је у САД осим за привремену или транзитну сврху, и (2) сваког појединца који је домициран у САД који је изван САД у привремене или транзитне сврхе.

 • Колачићи су мале датотеке које Веб локација поставио на Ваш рачунар, мобилни уређај или било који други уређај, који садржи детаље историје прегледања на тој веб локацији међу многим употребама.

 • Земља се односи на: {аадмидло}

 • Контролор података, за потребе ГДПР-а (Општа уредба о заштити података), ословљава Друштво као правно лице које самостално или заједно са другима утврђује сврхе и средства обраду личних података.

 • Уређај значи било који уређај који може да приступи Услузи као што је рачунар, мобилни телефон или дигитални таблет.

 • До Нот Трацк (ДНТ) је концепт који су промовисали амерички регулаторни органи, посебно Федерална трговинска комисија САД (ФТЦ), да би интернет индустрија развила и применила механизам за омогућавање корисницима интернета да контролишу праћење својих активности на мрежи на свим Веб локацијама.

 • Лични подаци су све информације које се односе на идентификовану или идентификациону особу.

  За потребе ГДПР-а, лични подаци означавају све информације које се односе на Вас као што су име, идентификациони број, подаци о локацији, идентификатор на мрежи или неки фактор специфичан за физички, физиолошки, генетски, ментални, економски, културни или друштвени идентитет.

  За потребе ЦЦПА, лични подаци означавају све информације које се идентификују, односе, описују или су у стању да буду повезане са вама или би разумно могле бити повезане, директно или индиректно, са Вама.

 • Продаја, у сврху ЦЦПА (Цалифорниа Цонсумер Привацy Ацт), подразумева продају, изнајмљивање, ослобађање, откривање, ширење, доступан, пренос или на други начин орално комуницирање, у писаној форми, или електронским или другим средствима, личне податке потрошача другом предузећу или трећем лиму ради новчаног или другог вредног разматрања.

 • Услуга се односи на Веб локацију.

 • Пружалац услуга подразумева свако физичко или правно лице које обрађује податке у име Предузећа. Односи се на независна предузећа или појединце запослене у Компанији да олакшају Услугу, да обезбеде Услугу у име предузећа, за обављање услуга везаних за Услугу или за помоћ Предузећу у анализи начина на који се Услуга користи. У сврху ГДПР-а, добављачи услуга се сматрају процесорима података.

 • Услуга друштвених медија независног произвођача односи се на било коју Веб локацију или било коју веб локацију друштвене мреже преко које корисник може да се пријави или креира налог за коришћење Услуге.

 • Подаци о коришћењу се односе на податке прикупљене аутоматски, било генерисане коришћењем Услуге или из саме инфраструктуре услуге (на пример, трајање посете страници).

 • Веб локација доступна са

 • Подразумевате да појединац приступа Или користи Услугу, предузеће или друго правно лице у име којег таква особа приступа или користи Услугу, као што је применљиво.

  У оквиру ГДПР -а (Општа уредба о заштити података), можете бити називани субјектом података или као корисником као појединцем који користи Услугу.

Прикупљање и коришћење ваших личних података

Типови прикупљених података

Лични подаци

Док користите нашу услугу, можемо да вас замолимо да нам доставите одређене личне информације које се могу користити за ступање у контакт са вама или за идентификацију. Личне информације могу да укључују, али нису ограничене на:

 • Е-адреса
 • Име и презиме
 • Телефонски број
 • Адреса, држава, покрајина, поштански број, град
 • Информације о профилу друштвених медија (ие. фром Цоннецт wитх Фацебоок, Сигн Ин Wитх Тwиттер)
 • Други

Подаци о коришћењу

Подаци о коришћењу се аутоматски прикупљају приликом коришћења Услуге.

Подаци о коришћењу могу да садрже информације као што су адреса Интернет протокола вашег уређаја (нпр. ИП адреса), тип прегледача, верзија прегледача, странице наше Услуге које посећујете, време и датум ваше посете, време проведено на тим странице , јединствене идентификаторе уређаја и друге дијагностичке податке.

Када приступате Услузи путем или преко мобилног уређаја, можемо аутоматски да прикупљамо одређене информације, укључујући, али не ограничавајући се на тип мобилног уређаја који користите, јединствени ИД вашег мобилног уређаја, ИП адресу вашег мобилног телефона уређај , мобилни оперативни систем, тип мобилног Интернет прегледача који користите, јединствени идентификатори уређаја и други дијагностички подаци.

Такође можемо да прикупљамо информације које ваш прегледач шаље сваки пут када посетите нашу Услугу или када приступате Услузи путем мобилног уређаја или преко њега.

Информације из услуга друштвених медија трећих страна

Компанија вам омогућава да креирате налог и пријавите се да бисте користили Услугу путем следећих услуга друштвених медија независних произвођача:

 • Гоогле
 • Фацебоок
 • Твитеру

Ако одлучите да се региструјете преко или нам на други начин одобрите приступ друштвеној мрежи независног произвођача, можемо да прикупимо личне податке који су већ повезани са налогом ваше независне службе за друштвене медије, као што је Ваше име, Ваше е -адресу , ваше активности или листу контаката повезану са тим налогом.

Такође можете имати могућност да делите додатне информације са компанијом преко налога услуге друштвених медија вашег независног произвођача. Ако одаберете да обезбедите такве информације и личне податке, током регистрације или на неки други начин, дају компанији дозволу да је користи, дели и складишти на начин који је у складу са овом Политиком приватности.

Технологије праћења и колачићи

Користимо колачиће и сличне технологије праћења за праћење активности на Нашој услузи и складиштење одређених информација. Технологије праћења које се користе су фарови, ознаке и скрипте за прикупљање и праћење информација и побољшање и анализу Наша служба. Технологије које користимо могу да укључују:

 • Колачићи или колачићи прегледача. Колачић је мала датотека смештена на уређају. Можете да наложите вашем прегледачу да одбије све колачиће или да назначи када се колачић шаље. Међутим , ако не прихватате колачиће, ви можда неће моћи да користи неке делове наше Услуге. Уколико нисте подесили поставку прегледача тако да одбије Колачиће, наша услуга може да користи колачиће.
 • Wеб Фарови. Одређени одељци наше Услуге и наши мејлови могу да садрже мале електронске датотеке познате као веб монитори (називају се и јасни гифови, пиксел ознаке и гифови са једним пикселом) који дозвољавају Компанији, за на пример, да бисте пребројали кориснике који су посетили те странице или отворили е-поруку и за друге сродне статистике Веб локација (на пример, бележење популарности одређеног одељка и верификацију интегритета система и сервера).

Колачићи могу бити колачићи"Трајни" или "Сесија". Трајни колачићи остају на вашем личном рачунару или мобилном уређају када се искључите са мреже, док се колачићи сесије бришу чим затворите Веб прегледач.

Користимо и сесију и трајне колачиће у сврхе наведене у наставку:

 • Неопходни / Есенцијални колачићи

  Тип : Колачићи сесије

  Администрирано од стране: Ус

  Сврха : Ови колачићи су од суштинског значаја да вам пруже услуге доступне путем Веб локације и да вам омогуће коришћење неких његових функција. Они помажу у потврди идентитета корисника и спречавању лажног коришћења корисничких налога. Без ови Колачићи, услуге које сте тражили не могу бити пружене, а ми користимо само ове колачиће да бисмо вам пружили те услуге.

 • Смернице за колачиће / Колачићи за прихватање обавештења

  Тип : Трајни колачићи

  Администрирано од стране: Ус

  Сврха : Ови колачићи идентификују да ли су корисници прихватили употребу колачића на Веб локацији.

 • Колачићи функционалности

  Тип : Трајни колачићи

  Администрирано од стране: Ус

  Сврха : Ови колачићи нам омогућавају да запамтимо изборе које правите када користите Веб локацију, као што је памћење ваших детаља за пријављивање или жељеног језика. Сврха ових Колачића је да вам пруже личније искуство и да бисте избегли да морате поново да уносите жељене поставке сваки пут када користите Wеб локацију.

 • Колачићи за праћење и перформансе

  Тип : Трајни колачићи

  Администрирање од стране: Трећа лица

  Сврха : Ови колачићи се користе за праћење информација о саобраћају до Веб локације и начина на који корисници користе Веб локацију. Информације прикупљене путем ових колачића могу директно или индиректно да вас идентификују као појединачног посетиоца. Ово је зато што су прикупљене информације обично повезане са псеудонимним идентификатором повезаним са уређајем који користите за приступ Веб локацији. Ове колачиће такође можемо да користимо за тестирање нових страница, функција или нових функционалности Сајт да бисте видели како наши корисници реагују на њих.

 • Циљање и оглашавање колачића

  Тип : Трајни колачићи

  Администрирање од стране: Трећа лица

  Сврха : Ови колачићи прате ваше навике прегледања како би нам омогућили да прикажемо рекламу која ће вас вероватно занимати. Ови колачићи користе информације о историји прегледања да би вас груписање са другим корисницима који имају слична интересовања. На основу те информације, и уз нашу дозволу, оглашивачи трећих страна могу да сместе Колачиће да им омогуће да приказују огласе за које мислимо да ће бити релевантни за ваше интересе док сте на трећем месту Веб локације.

За више информација о колачићима које користимо и вашем избору у вези са колачићима, посетите нашу смерницу за колачиће или одељак Колачићи наше Политике приватности.

Коришћење ваших личних података

Компанија може да користи личне податке у следеће сврхе:

 • Да бисте обезбедили и одржали нашу Услугу, укључујући праћење коришћења наше Услуге.
 • Да бисте управљали налогом: да бисте управљали регистрацијом као корисник Услуге. Лични подаци које обезбедите могу вам дати приступ различитим функционалностима Услуге које су вам доступне као регистроване корисник.
 • За обављање уговора: развој , усаглашеност и предузимање купопродајног уговора за производе, артикле или услуге које сте купили или било ког другог уговора са нама путем Услуге.
 • Да бисте се контактирали: Да вас контактира путем е-поште, телефонских позива, СМС-а или других еквивалентних облика електронске комуникације, као што су обавештења о гурању мобилне апликације у вези са исправкама или информативним комуникацијама у вези са функционалностима, производима или уговорених услуга, укључујући безбедносне исправке, када је то неопходно или разумно за њихову имплементацију.
 • Да вам пружимо новости, специјалне понуде и опште информације о другим добрима, услугама и догађајима које нудимо, а који су слични онима које сте већ купили или се распитали уколико нисте одлучио да не прима такве информације.
 • Да бисте управљали вашим захтевима: Да присуствујете и управљате вашим захтевима нама.
 • Да бисмо вам испоручили циљано оглашавање: Можемо да користимо Ваше информације за развој и приказивање садржаја и оглашавања (и рад са независним продавцима који то раде) прилагођене Вашим интересовањима и/или локацији и да измерити његову делотворност.
 • За пословне трансфере: Ваше информације можемо да користимо за процену или спровођење спајања, дивестиције, реструктурирања, реорганизације, расула или друге продаје или преноса неке или целе наше имовине, било као одлазак у забринутост или као део стечаја, ликвидације или сличног поступка, у којем су лични подаци које ми водимо о корисницима наше Услуге међу пренетим средствима.
 • У друге сврхе: Ваше информације можемо користити у друге сврхе, као што су анализа података, идентификовање трендова коришћења, утврђивање ефективности наших промотивних кампања и процена и унапређење наших Услуга , производи, услуге, маркетинг и ваше искуство.

Ваше личне информације можемо да делимо у следећим ситуацијама:

 • Помоћу добављача услуга: Можемо да делимо Ваше личне информације са пружаоцима услуга да бисмо пратили и анализирали коришћење наше Услуге, да бисмо Вам показали огласе како бисмо вам помогли да подржите и одржите Нашу услугу, како бисмо огласите се на веб локацијама трећих лика вама након што сте посетили наш Сервис, ради обраде плаћања, да бисте се контактирали.
 • За пословне трансфере: Можемо да делимо или преносимо Ваше личне податке у вези са, или током преговора о, било каквом спајању, продаји имовине компаније, финансирању или преузимању целог или дела Нашег посао другој компанији.
 • Са филијалама: Ваше информације можемо да поделимо са нашим филијалама, у том случају ћемо захтевати од тих филијала да испоштује ову Политику приватности. Филијале укључују нашу матичну компанију и све друге подружнице, заједничким партнерима у предузећима или другим компанијама које контролишемо или које су под заједничком контролом код Нас.
 • Са пословним партнерима: Ваше информације можемо да поделимо са нашим пословним партнерима како бисмо Вам понудили одређене производе, услуге или унапређења.
 • Са другим корисницима: када делите личне информације или на други начин комуницирате на јавним површинама са другим корисницима, такве информације могу да прегледају сви корисници и могу бити јавно дистрибуиране ван ње. Ако сте у интеракцији са другим корисницима или се региструјте преко услуге друштвених медија независног произвођача, ваши контакти на друштвеној мрежи независног произвођача могу видети Ваше име, профил, слике и опис Ваше активности. Слично томе, и други корисници ће бити можете да прикажете описе активности, комуницирате са вама и прикажете свој профил.
 • Уз Ваш пристанак: Можемо открити Ваше личне податке у било које друге сврхе уз Ваш пристанак.

Задржавање ваших личних података

Компанија ће задржати Ваше личне податке само онолико дуго колико је то потребно у сврхе одређене овом Политиком приватности. Задржаћемо и користити Ваше личне податке у мери у којој је то неопходно да бисмо испоштовали своје законске обавезе (за на пример, ако се од нас захтева да задржимо ваше податке да бисмо се придржавали важећих закона), решавамо спорове и спроводимо наше законске споразуме и политике.

Компанија ће такође задржати податке о коришћењу у сврхе интерне анализе. Подаци о коришћењу се углавном задржавају на краћи временски период, осим када се ти подаци користе за јачање безбедности или побољшање функционалности Нашег Услуга , или смо у законској обавези да задржимо ове податке дужи временски период.

Пренос ваших личних података

Ваше информације, укључујући личне податке, обрађују се у канцеларијама компаније и на другим местима где се налазе стране укључене у обраду. То значи да се ове информације могу пренети у — и одржава се на – рачунарима који се налазе изван Ваше државе, покрајине, земље или друге државне надлежности где се закони о заштити података могу разликовати од оних из Ваше надлежности.

Ваша сагласност на ову Политику приватности праћена Вашим прослеђивањем таквих информација представља Ваш договор о том преносу.

Компанија ће предузети све кораке разумно неопходне како би осигурала да се ваши подаци третирају безбедно и у складу са овом Политиком приватности и да се пренос ваших личних података неће догодити у организацији или земљи уколико постоје адекватне контроле, укључујући безбедност Ваших података и других личних информација.

Откривање ваших личних података

Пословне трансакције

Ако је Предузеће укључено у спајање, набавку или продају имовине, ваши лични подаци могу бити пренети. Обезбедићемо обавештење пре него што ваши лични подаци буду пренети и постану предмет другачије Политике приватности.

Органи реда

Под одређеним околностима, од Компаније се може захтевати да открије Ваше личне податке ако је то прописано законом или као одговор на важеће захтеве јавних органа (нпр. суда или владине агенције).

Остали законски захтеви

Компанија може открити Ваше личне податке у доброј вери да је таква акција неопходна да би се:

 • Придржавање законске обавезе
 • Заштита и одбрана права или имовине Друштва
 • Спречавање или истраживање могућих злоупотреба у вези са Услугом
 • Заштита личне безбедности корисника Услуге или јавности
 • Заштита од законске одговорности

Безбедност ваших личних података

Безбедност Ваших личних података нам је важна, али не заборавите да ниједан начин преноса преко Интернета, односно начин електронског складиштења није 100% безбедан. Док се ми трудимо да користимо комерцијално прихватљива средства да заштитимо Ваш Лични подаци, не можемо гарантовати његову апсолутну безбедност.

Детаљне информације о обради ваших личних података

Добављачи услуга које користимо могу имати приступ вашим личним подацима. Ови продавци независних произвођача прикупљају, складиште, користе, обрађују и преносе информације о Вашој активности на нашој услузи у складу са смерницама за приватност.

Аналитика

Независне добављаче услуга можемо да користимо за праћење и анализу коришћења наше Услуге.

 • Гоогле Аналyтицс

  Гоогле Аналyтицс је wеб аналитички сервис који нуди Гоогле који прати и извештава о промету сајтова. Гоогле користи прикупљене податке за праћење и праћење коришћења нашег Сервиса. Ове податке се деле са другим Гоогле сервисима. Гоогле може да користи прикупљене податке за контекстуализацију и персонализацију огласа сопствене мреже за оглашавање.

  Можете да одбијете сагласност да ваша активност на сервису буде доступна Гоогле Аналитици тако што ћете инсталирати гоогле Аналyтицс додатак за одбијање сагласности. Додатак спречава Гоогле Аналyтицс ЈаваСцрипт (га.јс аналитику.јс и дц .јс ) од дељења информација са Гоогле Аналyтицс о активностима посета.

  За више информација о праксама приватности компаније Гоогле посетите Wеб страницу Гоогле Привацy &амп; Термс: https://policies.google.com/privacy

Уплате

У оквиру Услуге можемо да обезбедимо плаћене производе и/или услуге. У том случају, услуге трећих страна можемо користити за обраду плаћања (нпр. процесори плаћања).

Нећемо складиштити нити прикупљати детаље ваше платне картице. Те информације се пружају директно нашим независним процесорима плаћања чије коришћење Ваших личних информација регулише њихова Политика приватности. Ови процесори плаћања придржава се стандарда које је поставио ПЦИ-ДСС, а којима управља ПцИ Савет за безбедносне стандарде, а то је заједнички напор брендова као што су Виса, Мастерцард, Америцан Еxпресс и Дисцовер. ПцИ -ДСС захтеви помажу да се осигура безбедно руковање информације о плаћању.

ГДПР приватност

Правни основ за обраду личних података под ГДПР-ом

Личне податке можемо обрадити под следећим условима:

 • Пристанак: Дали сте своју сагласност за обраду личних података у једну или више одређених сврха.
 • Перформансе уговора: Обезбеђивање личних података је неопходно за извођење споразума са Вама и/или за све пред уговорне обавезе.
 • Законске обавезе: Обрада личних података је неопходна за поштовање законске обавезе којој предузеће подлеже.
 • Витална интересовања: Обрада личних података је неопходна да би се заштитили Ваши витални интереси или друго физичко лице.
 • Јавни интереси: Обрада личних података је везана за задатак који се обавља у јавном интересу или у вршењу службеног овлашћења у Друштву.
 • Легитимни интереси: Обрада личних података је неопходна за потребе легитимних интереса које спроводи Компанија.

У сваком случају, Компанија ће радо помоћи да се разјасни конкретан правни основ који се примењује на обраду, а посебно да ли је обезбеђивање личних података законски или уговорни услов, или је неопходан услов да бисте ушли у уговор.

Ваша права под ГДПР-ом

Компанија се обавезује да ће поштовати поверљивост Ваших личних података и гарантовати вам да можете да остварите своја права.

Имате право према овој Политици приватности, а по закону ако сте унутар ЕУ, да:

 • Захтевајте приступ вашим личним подацима. Право приступа, ажурирања или брисања информација које имамо о Вама. Кад год је то могуће, можете да приступите, ажурирате или затражите брисање ваших личних података директно у оквиру Одељак "Поставке налога". Уколико нисте у могућности да сами извршите ове радње, молимо вас да нас контактирате да вам помогнемо. Ово вам такође омогућава да примите копију личних података које држимо о Вама.
 • Захтевамо исправку личних података које држимо о Вама. Имате право да имате било какве непотпуне или нетачне информације које држимо о Вама исправљене.
 • Приговор на обраду ваших личних података. Ово право постоји тамо где се ослањамо на легитиман интерес као правни основ за нашу обраду и постоји нешто у вашој конкретној ситуацији, што чини Желите да се успротивите нашој обради Ваших личних података на овом терену. Такође имате право да се успротивите месту где обрађујемо Ваше личне податке у сврхе директног маркетинга.
 • Захтевајте брисање ваших личних података. Имате право да тражите од нас да избришемо или уклонимо личне податке када не постоји добар разлог да наставимо са њиховом обрадом.
 • Затражите пренос ваших личних података. Обезбедићемо вам, или независном произвођачу које сте одабрали, Ваше личне податке у структурираном, уобичајеном формату читљивом за рачунаре. Имајте на науда само ово право примењује се на аутоматизоване информације које сте првобитно дали сагласност за коришћење или где смо користили информације за извршавање уговора са Вама.
 • Повуците пристанак. Имате право да повучете свој пристанак на коришћење личних података. Ако повучете свој пристанак, можда нећемо моћи да вам обезбедимо приступ одређеним функционалностима Услуга.

Остваривање ваших ГДПР права на заштиту података

Можете да остварите своја права приступа, ректификације, отказивања и противљења тако што ћете нас контактирати. Имајте у ноти да можемо да вас замолимо да проверите свој идентитет пре него што одговорите на такве захтеве. Ако затражите, даћемо све од себе да вам одговорим у најкраћем могућем року.

Имате право да се жалите Управи за заштиту података о нашем прикупљању и коришћењу Ваших личних података. За више информација, ако се 100te у Европском економском простору (ЕЕА), обратите се локалном ауторитету за заштиту података у ЕЕА.

ЦЦПА приватност

Ова секција обавештења о приватности за становнике Калифорније допуњује информације садржане у Нашој политици приватности и односи се искључиво на све посетиоце, кориснике и друге који бораве у држави Калифорнији.

Категорије прикупљених личних информација

Прикупљамо информације које се односе на, описују, референце, способне су да буду повезане са њим или би разумно могле бити повезане, директно или индиректно, са одређеним потрошачем или уређајем. Следи листа категорије личних информација које можемо прикупити или које смо можда прикупили од становника Калифорније у последњих дванаест (12) месеци.

Имајте у чујењу да су категорије и примери наведени на доле наведеној листи дефинисани у ЦЦПА. То не значи да смо сви примери те категорије личних информација заправо прикупљени од стране Нас, већ одражавају наше добро веровање у најбоље што знамо је да неке од тих информација из применљиве категорије могу бити и можда прикупљене. На пример, одређене категорије личних информација би биле прикупљене само ако сте обезбедили такве личне информације директно нама.

 • Категорија А: Идентификатори.

  Примери : Право име, псеудоним, поштанска адреса, јединствени лични идентификатор, идентификатор на мрежи, адреса Интернет протокола, е-адреса, име налога, број возачке дозволе, број пасоша или други слични идентификатори.

  Сакупљено : Да.

 • Категорија Б: Категорије личних информација наведене у статуту Цалифорниа Цустомер Рецордс (Цал. Цив. Цоде ~ 1798.80(е)).

  Примери : Име, потпис, број социјалног осигурања, физичке карактеристике или опис, адреса, број телефона, број пасоша, возачка дозвола или број државне идентификационе картице, број полисе осигурања, образовање, запослење, историја запошљавања, број рачуна у банци, број кредитне картице, број дебитне картице или било које друге финансијске информације, медицинске информације или информације о здравственом осигурању. Неке личне информације укључене у ово категорија може да се преклапа са другим категоријама.

  Сакупљено : Да.

 • Категорија Ц: Заштићене карактеристике класификације по Калифорнијском или федералном закону.

  Примери : Старост (40 година или старија), раса, боја, порекло, национално порекло, држављанство, вера или вера, брачни статус, медицинско стање, физички или ментални инвалидитет, пол (укључујући пол, родни идентитет, пол изражавање , трудноћа или порођај и сродна медицинска стања), сексуална оријентација, ветеран или војни статус, генетске информације (укључујући породичне генетске информације).

  Прикупљено : Не.

 • Категорија Д: Комерцијалне информације.

  Примери : Записи и историја производа или услуга купљених или узетих у обзир.

  Сакупљено : Да.

 • Категорија Е: Биометријске информације.

  Примери : генетске, физиолошке, понашање и биолошке карактеристике или обрасци активности који се користе за издвајање предлошка или другог идентификатора или идентификовање информација, као што су отисци прстију, отисци лица и гласовни отисци, скенирање зенице или мрежњаче, притисак на тастер, еит или друге физичке обрасце, као и податке о спавању, здрављу или вежбању.

  Прикупљено : Не.

 • Категорија Ф: Интернет или друга слична мрежна активност.

  Примери : Интеракција са нашом Услугом или рекламом.

  Сакупљено : Да.

 • Категорија Г: Геолокација података.

  Примери : Приближна физичка локација.

  Прикупљено : Не.

 • Категорија Х: Чулни подаци.

  Примери : Аудио, електронске, визуелне, топлотне, олфакторне или сличне информације.

  Прикупљено : Не.

 • Категорија И: Стручне или информације везане за запошљавање.

  Примери : Тренутна или прошла историја посла или процене перформанси.

  Прикупљено : Не.

 • Категорија Ј: Информације о не-јавном образовању (по Закону о породичним образовним правима и приватности (20 У.С.Ц. Одељак 1232g, 34 Ц.Ф.Р. Део 99)).

  Примери : Образовни записи директно повезани са учеником који одржава образовна установа или странка која поступа у њено име, као што су оцене, транскрипти, листе часова, распоред ученика, кодови за идентификацију ученика, ученик финансијске информације, или дисциплинске податке студената.

  Прикупљено : Не.

 • Категорија К: Закључке извучене из других личних информација.

  Примери : Профил који одражава склоности особе, карактеристике, психолошке трендове, предиспозиције, понашање, ставове, интелигенцију, способности и апетите.

  Прикупљено : Не.

У оквиру ЦЦПА личне информације не укључују:

 • Јавно доступне информације из владиних евиденција
 • Деидентификоване или збирне информације о потрошачима
 • Информације искључене из опсега ЦЦПА, као што су:
  • Здравствене или медицинске информације обухваћене Законом о преносивости и одговорности здравственог осигурања из 1996.
  • Личне информације обухваћене одређеним законима о приватности специфичним за сектор, укључујући Закон о фер кредитном извештавању (ФРЦА), Закон о приватности Грам-Лич-Блили (ГЛБА) или Калифорнијски закон о приватности финансијских информација (ФИПА) и Возачев Закон о заштити приватности из 1994.

Извори личних информација

Категорије личних информација наведених изнад прибављамо из следећих категорија извора:

 • Директно од тебе. На пример, из образаца које попуните на нашој Услузи, жељене опције изражавате или пружате путем наше Услуге или од Ваших куповина на нашој Услузи.
 • Индиректно од тебе. На пример, од посматрања Ваше активности на нашој услузи.
 • Аутоматски од тебе. На пример, путем колачића Ми или наши добављачи услуга постављени на Ваш уређај док се крећете кроз нашу Услугу.
 • Од добављача услуга. На пример, независних добављача за праћење и анализу коришћења наше Услуге, независних добављача за обезбеђивање оглашавања на нашу Услугу, независних добављача за испоруку циљаног оглашавања независним добављачима за обраду плаћања или другим независним добављачима које користимо за пружање Услуге.

Коришћење личних информација у пословне сврхе или у комерцијалне сврхе

Личне информације које прикупљамо у "пословне сврхе" или "комерцијалне сврхе" (као што је дефинисано у оквиру ЦЦПА) можемо да користимо или откривамо, а које могу да садрже следеће примере:

 • Да управљамо нашом Услугом и пружимо Вам нашу Услугу.
 • Да вам пружим подршку и одговорим на Ваша питања, укључујући истраживање и решавање Ваших недоумица и праћење и побољшање наше Услуге.
 • Да бисте испунили или задовољили разлог због којег сте обезбедили информације. На пример, ако делите контакт информације да бисте поставили питање о нашој услузи, користићемо те личне информације да бисмо одговорили на Ваш упит. Ако обезбедите Ваше личне информације за куповину производа или услуге, користићемо те информације да обрадимо Вашу уплату и олакшамо испоруку.
 • Да одговори на захтеве за спровођење закона и по важећем закону, судском налогу или владиним прописима.
 • Као што је описано Вама приликом прикупљања личних информација или на неки други начин подешених у ЦЦПА.
 • У интерне административне и ревизорске сврхе.
 • Да би се открили безбедносни инциденти и заштитили од злонамерних, обмањујућих, лажних или незаконитих активности, укључујући, када је то неопходно, кривично гоњење одговорних за такве активности.

Имајте у ноти да су горе наведени примери илустративни и да нису намењени исцрпном. За више детаља о начину на који користимо ове информације погледајте одељак "Коришћење ваших личних података".

Ако одлучимо да прикупимо додатне категорије личних информација или користимо личне информације које смо прикупили у материјално различите, неповезане или некомпатибилне сврхе ажурираћемо ову Политику приватности.

Откривање личних информација у пословне сврхе или у комерцијалне сврхе

Можемо да користимо или откривамо и можда смо користили или откривали у последњих дванаест (12) месеци следеће категорије личних информација у пословне или комерцијалне сврхе:

 • Категорија А: Идентификатори
 • Категорија Б: Категорије личних информација наведене у статуту Калифорнијске евиденције купаца (Цал. Цив. Цоде ~ 1798.80(е))
 • Категорија Д: Комерцијалне информације
 • Категорија Ф: Интернет или друга слична мрежна активност

Имајте у чујењу да су горе наведене категорије дефинисане у ЦЦПА. То не значи да су сви примери те категорије личних информација заправо обелодањени, већ одражавају наше добро веровање у најбоље од нашег сазнање да неке од тих информација из применљиве категорије могу бити и можда обелодањене.

Када откривамо личне податке у пословне сврхе или у комерцијалне сврхе, улазимо у уговор који описује сврху и захтева од примаоца да чува те личне податке поверљивим и да их не користи ни за један сврху осим извршавања уговора.

Дељење личних информација

Ваше личне информације идентификоване у горенаведетим категоријама можемо да делимо са следећим категоријама трећих лица:

 • Добављачи услуга
 • Процесори плаћања
 • Наше филијале
 • Наши пословни партнери
 • Продавци трећих лица којима нас ви или Ваши агенти овластите да откријемо Ваше личне податке у вези са производима или услугама које вам пружамо

Ваша права у оквиру ЦЦПА

ЦЦПА пружа становницима Калифорније специфична права у вези са њиховим личним подацима. Ако сте становник Калифорније, имате следећа права:

 • Право да приметим. Имате право да будете обавештени које категорије личних података се прикупљају и сврхе за које се користе лични подаци.
 • Право на захтев. У оквиру ЦЦПА имате право да затражите да Вам откријемо информације о нашој колекцији, коришћењу, продаји, откривању у пословне сврхе и дељењу личних информација. Једном када смо примите и потврдите Ваш захтев, ми ћемо Вам открити:
  • Категорије личних информација које смо прикупили о Вама
  • Категорије извора за личне информације које смо прикупили о Вама
  • Наша пословна или комерцијална сврха прикупљања или продаје личних информација
  • Категорије трећих лица са којима делимо те личне податке
  • Конкретни подаци о личним информацијама које смо прикупили о Вама
  • Ако смо продали Ваше личне податке или обелоданили Ваше личне податке у пословне сврхе, ми ћемо вам открити:
   • Продате категорије личних информација
   • Откривене категорије категорија личних информација
 • Право да се одбије продаја личних података (одбијање сагласности). Имате право да нас упутите да не продајемо Ваше личне податке. Да бисте поднели захтев за одбијање сагласности, молимо вас да нас контактирате.
 • Право брисања личних података. Имате право да затражите брисање ваших личних података који подлежу одређеним изузецима. Када примимо и потврдимо Ваш захтев, избрисаћемо (и усмерити нашу услугу Добављачи за брисање) Ваше личне информације из наших записа, осим ако се не примењује изузетак. Можемо да одбијемо Ваш захтев за брисање ако је задржавање информација неопходно за нас или наше пружаоце услуга да:
  • Довршите трансакцију за коју смо прикупили личне податке, пружили добру или услугу коју сте тражили, предузмемо радње разумно предвиђене у контексту нашег текућег пословног односа са Вама, или У супротном, извршите наш уговор са Вама.
  • Откријте безбедносне инциденте, заштитите се од злонамерних, обмањујућих, лажних или незаконитих активности или процесуирајте одговорне за такве активности.
  • Отклањање грешака у производима за идентификовање и поправљање грешака које нарушавају постојећу функционалност.
  • Вежбајте слободу говора, обезбедите право другог потрошача да оствари своја права на слободу говора или остварите друго право обезбеђено законом.
  • Цомплy wитх тхе Цалифорниа Елецтрониц Цоммуницатионс Привацy Ацт (Цал. Пенал Цоде ~ 1546 ет. сеq.).
  • Укључите се у јавна или вршњачка научна, историјска или статистичка истраживања у јавном интересу која се придржавају свих других важећих закона о етици и приватности, када брисање информација може вероватно да пружи немогуће или озбиљно угрозити постигнуће истраживања, ако сте претходно дали информисани пристанак.
  • Омогућите искључиво интерне употребе које су разумно усклађене са очекивањима потрошача на основу Вашег односа са нама.
  • Придржавајте се законске обавезе.
  • Направите друге интерне и законите употребе тих информација које су компатибилне са контекстом у којем сте их ви обезбедили.
 • Право да не буде дискриминисан. Имате право да не будете дискриминисани због остваривања било ког права вашег потрошача, укључујући:
  • Ускраћивање робе или услуга Вама
  • Наплаћивање различитих цена или тарифа за робу или услуге, укључујући коришћење попуста или других погодности или увођење казни
  • Пружање другачијег нивоа или квалитета робе или услуга Вама
  • Предлагање да ћете добити другу цену или стопу за робу или услуге или другачији ниво или квалитет робе или услуга

Остваривање ваших ЦЦПА права на заштиту података

Да бисте остварили било које ваше право у оквиру ЦЦПА, и ако сте становник Калифорније, можете нас контактирати:

 • Путем е-поште: {маадинлоww}

Само ви, или особа регистрована код калифорнијског државног секретара коју овластите да делује у ваше име, може да затражи проверљив захтев везан за ваше личне податке.

Ваш захтев нама мора:

 • Пружите довољно информација које нам омогућавају да разумно проверимо Ви сте особа о којој смо прикупили личне податке или овлашћени представник
 • Опишите свој захтев са довољно детаља који нам омогућавају да га правилно разумемо, проценимо и одговоримо на њега

Не можемо да одговоримо на Ваш захтев нити да вам пружимо потребне информације ако не можемо:

 • Верификујте свој идентитет или овлашћење да бисте направили захтев
 • И потврдите да се личне информације односе на Вас

Ми ћемо вам бесплатно открити и доставити потребне информације у року од 45 дана од пријема Вашег провереног захтева. Временски период за обезбеђивање потребних информација може се продужити једном за додатних 45 дана када је разуман неопходно и са претходним обавештењем.

Сва обелодањивања која обезбедимо обухватиће само 12-месечни период који претходи пријему провереног захтева.

За захтеве за преносивост података изабраћемо формат који ће обезбедити Ваше личне информације које се читљиво користе и који би требало да вам омогући да без сметњи преносите информације из једног ентитета у други ентитет.

Ваша Цалифорниа Привацy Ригхтс (Цалифорниа'с Схине тхе Лигхт лаw)

Према Калифорнијском одељку грађанског законика 1798 (калифорнијски закон Схине тхе Лигхт), становници Калифорније са успостављеним пословним односом са нама могу да траже информације једном годишње о дељењу својих личних података са трећим лицима у сврхе директног маркетинга трећих лица.

Ако желите да затражите више информација у складу са законом Цалифорниа Схине тхе Лигхт, и ако сте становник Калифорније, можете нас контактирати користећи доле наведене контакт информације.

Цалифорниа Привацy Ригхтс фор Минор Усерс (Цалифорниа Бусинесс анд Профессионс Цоде Сецтион 22581)

Цалифорниа Бусинесс анд Профессионс Цоде сецтион 22581 аллоw Цалифорниа ресидентс ундер тхе аге оф 18 wхо аре регистеред усерс оф онлине ситес, сервицес ор апплицатионс то реqуест анд обтаин ремовал оф цонтент ор информатион тхеy хаве јавно прокњижено.

Да бисте затражили уклањање таквих података, а ако сте становник Калифорније, можете нас контактирати користећи доле наведене контакт информације и укључити е-адресу повезану са Вашим налогом.

Имајте на уму да Ваш захтев не гарантује потпуно или свеобухватно уклањање садржаја или информација објављених на интернету и да закон не сме дозволити или захтевати уклањање у одређеним околностима.

Линкови ка другим Wеб локацијама

Наша Услуга може да садржи везе ка другим Веб локацијама којима ми не управљамо. Ако кликнете на везу трећег произвођача, бићете упућени на локацију тог трећег произвођача. Саветујемо Вам да преиспитате Политику приватности сваког сајта Посетите.

Немамо контролу над и не преузимамо одговорност за садржај, смернице приватности или праксе било које локације или услуга трећих страна.

Промене ове Политике приватности

С времена на време можемо да ажурирамо нашу Политику приватности. Обавестићемо вас о било каквим променама објављивањем нове Политике приватности на овој страници.

Обавестићемо вас путем е-поште и/или истакнутог обавештења о нашој услузи, пре него што промена постане ефикасна и ажурирати датум "Последњи пут ажурирано" на врху ове Политике приватности.

Саветујемо вам да повремено прегледате ову Политику приватности за све промене. Промене ове Политике приватности ступају на снагу када су објављене на овој страници.

О овој Политици приватности

Контактирајте нас

Уколико имате било каквих питања у вези са овом Политиком приватности, можете нас контактирати:

 • Путем е-поште: {маадинлоww}